Sevärdheter i Santa Monica – Kalifornien

Säger man Santa Monica tänker många på Santa Monica College, Santa Monica Pier eller Santa Monica Beach. Det finns många anledningar till ett besök , jag listar nedan några exempel på sevärdheter!

Runt Santa Monica Pier är det alltid mycket liv och rörelse. Bryggan byggdes 1909 och kan sägas symbolisera Santa Monicas hjärta. Här kan man åka Pacific Wheel som ska vara världens enda solcellsdrivna pariserhjul, en åktur ger möjligheten att se Kaliforniens kustlinje med en vacker utsikt över Stilla havet! Jag har faktiskt inte åkt denna ännu men det ska definitivt göras (och fotas, hehe).

Palisades Park är ett stenkast från piren, en personlig favorit, här har jag kört yoga i grupp många gånger. Det är supermysigt att bara strosa omkring här och ta in hur vacker utsikten är. Vill man hikea så finns det jättemånga fina hiking-områden i närheten, Pacific Palisades är kanon för detta!

Några andra trevliga ställen att besöka i Santa Monica är:

Santa Monica Place ligger typ två kvarter från piren, det är en mysig galleria med affärer som Bath & Body Works, (ÄLSKAR deras tvålar) Forever 21, Nike och Nordstrom.

SomiSomi ligger med ca 3 minuters gångavstånd från gallerian, de serverar något som kallas “Ah-boong” vilket är en (koreansk inspirerad efterrätt) fiskformad våffelstrut med önskad fyllning och mjukglass.

Middag på Blue Plate Taco rekommenderas, här servereas grymma drinkar och mat med inspiration från det mexikanska köket. Det finns anledning till varför de har 4,3 i betyg baserat på 1500 recensioner på Google.

The Bungalow, hit skulle jag dra främst på grund av atmosfären, det känns ungefär som att man har blivit hembjuden till en surfälskande kaliforniabo. Drinkarna var inte 10/10, vi kanske bara hade otur med bartendern som serverade oss, jag skulle dock beställa vin eller öl nästa gång. Stämningen är “laid back”, en perfekt miljö att mingla runt i och lära känna nytt folk!

Jag kan skriva på del 2 vid senare tillfälle, finns så mycket att uppleva och se i Santa Monica, detta är egentligen bara rekommendationer baserat på en “Photo dump” av bilder jag hade i mobilen!