30-årsfest – tips och idéer

Vad gör man på en 30 årsfest? Den frågan ställde jag mig själv första gången när jag var 25 år, typ ett år innan min kille fyllde 30. Min killes födelsedag firade vi genom att åka på en båtresa med nära vänner, ni kan läsa om den genom att klicka här.

Min 30-årsdag firades under pandemin, på nyårsafton. Vi blev ett något mindre gäng än planerat men det var en jättefin kväll! För oss blev det här även en viktig kväll att umgås med familjen då vi strax innan detta fick reda på att flytten skulle bli av kort därefter. Temat var “Oscarsgala”, som en blinkning till den då stundande flytten till LA.

Vid entrén ställde vi upp en drinkvagn med välkomstbubbel.

Vi hyrde ståbord, tallikar, glas och bestick till mingel och middag.

Vi hyrde in en jätteduktig och uppskattad bartender via rent a bartender. Drinkmenyn bestod av Moscow Mule, Srawberry Daquiri, Dark and Stormy, Appletini, GT och Hotshots.

Den libanesiska maten beställde vi från Tabbouli, rekommenderar starkt ett besök om ni inte har ätit där ännu! De finns på Djurgården, Söder, Kungsholmen och i City, deras hemsida nås genom att klicka här.

Vi hade ordnat en specialbeställd-fotovägg (och en Kim K) för Hollywood-aktiga-bilder!

Jag bytte om lagom till 12-slaget till en glitterklänning men hade innan dess på mig ovan!

En otroligt fin och god tårta samt cupcakes beställdes av Tårtatelje Anna, det går att besöka hennes hemsida genom att klicka här.

Runt 02 serverade vi vickning i form av korv med bröd ovan!

Jag skulle säga att, hur man gör en lyckad fest, är genom att planera i god tid, satsa på god mat, dryck och efterrätt! Att tänka efter kring bordsplacering, om det är något man vill ha. Att ha en spellista med bra musik!

Det ABSOLUT viktigaste enligt mig är att se till att du, som värd/värdinna, får hjälp under kvällen. Prata ihop dig med dina vänner/familj och bestäm innan vem som ansvarar för vad så att du kan fokusera på att njuta och umgås under kvällen. Är så tacksam för den uppbackningen jag fick under kvällen, utan den hade jag aldrig kunnat sitta ned <3

MEN såklart behöver man inte fira på något särskilt sätt. Det viktigaste är självklart att man spenderar dagen precis på det sättet man själv vill! Jag kan förstå att många upplever press och stress inför sin 30-årsdag, det är ju verkligen egentligen bara en dag som vilken annan.