Att flytta till USA

Jag har alltid drömt om att bo utomlands, mest för att uppleva annan kultur och varmare temperaturer men även för att träffa människor med annan bakgrund. Jag kan tro att många skulle dra nytta av att testa på att bo utanför sitt hemland. Det innebär en möjlighet att skaffa nya vänner, få nya perspektiv på både sitt eget liv och där man kommer ifrån, det kan även innebära en möjlighet att lära sig ett annat språk bättre.

Vill man flytta till USA kan frågorna vara många som, hur länge får man stanna i USA och jobba? Hur är det att flytta till USA från Sverige? Hur får man arbetsvisum i USA? Vad kostar ett arbetsvisum till USA? Hur mycket kostar det att bo i USA? Hur kan jag studera i USA? Hur stor är chansen att vinna Green Card? Det finns ju flera sätt att ta sig hit och man får nog bena ut det ena före det andra.

Ett bra sätt att prova om det är något man skulle trivas med är att plugga utomlands. Populära länder bland utlandsstudenter som reser från Sverige är bland annat USA, Storbritannien och Australien. Att välja ett land där man behärskar språket som talas kan vara fördelaktigt, särskilt om man reser ensam och ska etablera sig på egen hand. Om man vill hit till Los Angeles kan man t.ex. välja att åka på språkresa eller plugga på Santa Monica College där man kan läsa både fristående kurser eller de första två åren av en kandidatexamen. För att få ett Green card kan man vinna på Green card-lotteriet, gifta sig med en amerikan eller få ett jobb där arbetsgivaren söker åt en!

Vi flyttade hit då min man fick jobb här och vi har nu bott i USA i lite över 4 månader och trivs hur bra som helst. Än så länge är vi mest hemma och försöker styra upp i lägenheten och jobbar på vardagarna men på helgerna utforskar vi en del. Jag har några favoritställen utav de vi varit på hittills, kan dela med mig av dessa i ett separat inlägg senare.

Det är inte fattigt med goldendoodles i hundparken i vårt lägenhetskomplex.
Älskar vår balkong, mest utsikten.
Inför middagsbjudning 🙂
Pannkakor helst varje dag.
Limon på Venice Beach.
Från en takterass i Santa Monica!